14 maart 2012 in Actueel

Persbericht – Jacobidebat 4 april 2012

Over criminaliteit en (strenger) straffen

Als vervolg op het succesvolle Jacobidebat in januari dit jaar, opent de Jacobikerk op 4 april aanstaande opnieuw zijn deuren voor een debat.

Drie togadragers, een rechter, een advocaat en een dominee, gaan met elkaar in debat over vergelding of vergeving, schuld en onschuld en de vraag hoe recht tot stand komt. Krijgt “rechts” het voor het zeggen en worden veroordeelden strenger gestraft? Of volgen we “links” en investeren we vooral in de dader? Waardoor laat een rechter zich leiden als hij zijn oordeel velt? Moet de rechtspraak ook verharden als de samenleving verhardt?

Kom luisteren naar en mee-debatteren met mr. Inez Weski, strafadvocaat, prof.mr. Rinus Otte, vice-president van het Gerechtshof in Arnhem, en dr. Arjan Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland. De avond staat onder leiding van Elsbeth Gruteke, EO-journalist voor het radio-1 programma “dit is de dag”.

Waar:Jacobikerk Utrecht Wanneer: woensdag 4 april 2012 Tijd: 20:00 uur welkom met koffie vanaf 19:45 uur Toegang: Gratis Meer info: www.Jacobikerk.nl