31 mei 2017 in Actueel

Oproep Nog Een Week

Voor de VPRO Jeugd ontwikkelt producent Moondocs de zesdelige nieuwe documentaireserie Nog Een Week. In de serie Nog Een Week wordt telkens een kind (9-14 jaar) geportretteerd in de aanloop naar een grote gebeurtenis in zijn of haar leven. Het is een verandering die niet gemakkelijk te bevatten is, iets wat het leven dat het kind kende in grote mate zal veranderen. Nog een week… en dan gaat mijn vader op vredesmissie naar Mali of Nog een week… en dan moet mijn vader of moeder misschien wel de gevangenis in. Om toch te kunnen bedenken hoe het leven dan zal zijn, moet de verbeelding flink aan het werk. Dit voorstellingsvermogen zal het mogelijk maken om het onbekende te bevatten en in beeld kunnen brengen hoe het kind denkt dat het zal zijn straks. Deze gedachten verwerken wij in animaties, die de toekomstige gebeurtenis toegankelijk maken. De serie is dan ook een ode aan het voorstellingsvermogen van het kind. www.info@nvsa.nl
Voor een aflevering uit deze serie zoeken wij een kind tussen de 9 tot 14 jaar, waarvan een van de ouders in de komende twee maanden terecht staat voor een (kleine) strafrechtzaak en voor moet komen, of een kind dat in de komende twee maanden voor het eerst zijn ouders gaat bezoeken in de gevangenis. Het kind wordt in de aanloop naar deze grote gebeurtenis gevolgd. Mocht u ons hierbij kunnen helpen dan komen wij graag met u in contact om dit onderwerp verder uit te werken.
Over de producent: Moondocs ontwikkelt en produceert documentaires, auteursfilms, kunstfilms, educatief materiaal en series. We werken vanuit een brede culturele en maatschappelijke betrokkenheid. Moondocs (www.moondocs.nl) is onder meer bekend van de prijswinnende jeugdserie Bikkels (VPRO).
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tessa Bouwmeester: tessa@moondocs.nl, 020-2184707.