12 april 2016 in Actueel

NVSA cursus: “Betekeningsperikelen in Strafzaken” maandag 9 mei Van der Valkhotel Breukelen

In de serie: Leerzaam, goedkoop, lekker en gezellig een nieuwe NVSA-actualiteitencursus. 

Betekeningsperikelen in strafzaken: Voor het pleiten de zaal uit

Steeds vaker worden strafzaken in afwezigheid van de verdachte afgedaan, terwijl dat soms niet terecht is. Want wat als de dagvaarding aan uw cliënt is België« verzonden, maar niet aangetekend is verstuurd? En wat dient er te gebeuren als een dagvaarding of oproeping niet (tijdig) is vertaald terwijl uw cliënt geen Nederlands begrijpt? En wat is het gevolg voor de (geschorste) voorlopige hechtenis als de dagvaarding nietig is? Het komt vaak aan op uw parate kennis om hierop te reageren, omdat u de betekeningsstukken meestal op zitting voor het eerst ziet. Daarbij komt dat het aan de wel aanwezige advocaat is hierop een verweer te voeren; alleen dan moet de rechtbank de betekening onderzoeken. De ervaring leert bovendien, dat ook rechters en officieren van justitie regelmatig onvoldoende bekend zijn met de betekeningsvereisten. Deze cursus voorziet u van die kennis. In één middag praten mrs. Soeteman en Canatan u helemaal bij op het gebied van betekening, Nederlandse en verdragsrechtelijke eisen en de relevante jurisprudentie. U loopt de cursus uit met een overzicht dat gemaakt is om direct op de zitting te gebruiken.

Docenten

Mr. Jeroen Soeteman Mr. Kerem Canatan

Deze tiende curus van ons opleidingsinstituut zal plaatsvinden op 9 mei 2016 in motel Breukelen. Wij verwachten een erg grote opkomst, dus adviseren wij u om u zo spoedig mogelijk op te geven. Voor de prijs hoeft u het uiteraard nooit te laten (€195,= inclusief diner en borrel).

Wij kijken uit naar uw komst.

Programma 9 mei 2016

17.00 – 18.30 uur Lezing deel 1
18.30 – 19.30 uur Walking dinner
19.30 – 21.00 uur Lezing deel 2
21.00 uur Borrel

Locatie

Van der Valk Breukelen (goed bereikbaar per auto en trein, makkelijk parkeren).

Inschrijven

Alleen leden van de NVSA en de NVJSA kunnen inschrijven voor deze cursus. Klik op link om u in te schrijven. www.nvsa.nl/inschrijven

Het bestuur van de NVSA is van mening dat de leden van de NVSA het gros van de verplichte jaarlijkse opleidingspuntenop een kwalitatief hoog en praktisch toepasbaar niveau tegen kostprijs moeten kunnen behalen. Om die reden is recent is het NVSA Opleidingsinstituut opgericht (de afdeling opleiding van de NVSA). HetBestuur van de NSVA lijkt het daarnaast een goed idee om het onderwijs in een vorm te gieten waarmee decohesie binnen de vereniging en de informele kennisoverdracht gestimuleerd worden. Daarom is besloten om per ingang van 2013 toonaangevende docenten uit te nodigen een cursus te geven over actualiteiten in wetgeving en rechtspraak. Halverwege de cursus wordt een lopend diner geserveerd en na afloop een borrel. De eerste cursussen over geheimhoudersproblematiek en de ZSM-afdoening waren een groot succes.