21 februari 2014 in Actueel

NVSA-actualiteitencursus: Fouten van de strafadvocaat en de (tucht)rechte(r)lijke consequenties, Bre

In de serie: Leerzaam, goedkoop, lekker en gezellig een nieuwe NVSA-actualiteitencursus. Ditmaal maar eens eentje die u uiteraard niet nodig heeft….

Fouten van de strafadvocaat en de (tucht)rechte(r)lijke consequenties
De advocaat in strafzaken, tussen optimale belangenbehartiging en aansprakelijkheid

willem jebbink leonie rammeloo

Willem Jebbink (strafrechtadvocaat bij Jebbink & Soeteman)
Leonie Rammeloo (advocaat te Amsterdam en griffier van de Raad van Discipline)

Op de strafrechtadvocaat rust steeds meer verantwoordelijkheid. Als de raadsman niet op het juiste moment optreedt of op de juiste wijze verweer voert, kan zijn cliënt de dupe worden. Daarnaast stelt hij zichzelf bloot aan tuchtrechtelijke sancties. Waar moet de raadsman in strafzaken in het bijzonder op letten om een zo vlekkeloos mogelijke verdediging te voeren? Over welke punten kan in cassatie niet voor het eerst worden geklaagd zodat die in hoger beroep naar voren moeten worden gebracht? Hoe beoordeelt de tuchtrechter en de civiele rechter het falen van de raadsman in strafzaken? Hoe kunnen – als het toch misgaat – de gevolgen worden beperkt?
 
Deze vijfde cursus van ons nieuwe opleidingsinstituut zal plaatsvinden op 22 april 2014 in motel Breukelen. Wij hopen weer op een spetterende opkomst. Voor de prijs hoeft u het uiteraard nooit te laten (als vanouds €195,= inclusief diner en borrel). Bent u bij de eerste vier cursussen aanwezig geweest, dan is deze cursus zelfs geheel gratis voor u!
 
Wij kijken uit naar uw komst.
 
Programma 22 april
17.00 – 18.30 uur Lezing deel 1
18.30 – 19.30 uur Walking dinner
19.30 – 21.00 uur Lezing deel 2
21.00 uur Borrel

Cursusdetails:
Locatie: Hotel van der Valk Breukelen (goed bereikbaar per auto en trein, makkelijk parkeren)
Aanvang en einde cursus: 17:00 uur — 21:00 uur
Aantal PO-punten: 3 punten
Kosten: €195 (excl. btw) voor NVSA-leden en €345 (excl. btw.) voor niet leden

Aanmelden:
Klik op onderstaande link om u in te schrijven 
www.nvsa.nl/inschrijven
 
image003

Het bestuur van de NVSA is van mening dat de leden van de NVSA het gros van de verplichte jaarlijkse opleidingspunten op een kwalitatief hoog en praktisch toepasbaar niveau tegen kostprijs moeten kunnen behalen. Om die reden is recent is het NVSA Opleidingsinstituut opgericht (de afdeling opleiding van de NVSA). Het Bestuur van de NSVA lijkt het daarnaast een goed idee om het onderwijs in een vorm te gieten waarmee de cohesie binnen de vereniging en de informele kennisoverdracht gestimuleerd worden. Daarom is besloten om per ingang van 2013 toonaangevende docenten uit te nodigen een cursus te geven over actualiteiten in wetgeving en rechtspraak. Halverwege de cursus wordt een lopend diner geserveerd en na afloop een borrel. De eerste cursussen over geheimhoudersproblematiek en de ZSM-afdoening waren een groot succes.