29 juli 2014 in Actueel

NVSA-actualiteitencursus: “Betrouwbaarheid van getuigenverklaringen” 16 september 2014 Van der Valk,

 

De cursus is volgeboekt, u kunt niet meer inschrijven.

In de serie: Leerzaam, goedkoop, lekker en gezellig een nieuwe NVSA-actualiteitencursus.

Adri van Amelsvoort, freelance senior docent en adviseur, medeauteur van het boek Handleiding Verhoor, oud hoofdinspecteur van politie in de functies van teamleider en kennismakelaar bij de Politieacademie

en Henny Grolman, freelance leerprocesbegeleider, medeauteur van het boek Handleiding Verhoor, oud hoofdinspecteur van politie in de functie van docent/onderzoekers bij de Politieacademie.

Om verklaringen van getuigen en politiemensen te kunnen beoordelen op betrouwbaarheid is het voor de raadsman onontbeerlijk om kennis te hebben van het waarnemings- en geheugenproces van de mens en de invloed op de getuige bij verhoren van de politie, justitie én de raadsman.  Vooral die invloeden kunnen de betrouwbaarheid van een verklaring ernstig aantasten. Waar moet de raadsman bij het lezen en/of kennisnemen van audio(visuele) registratie van getuigenverklaringen op letten en wat kan hij er zelf aan doen om in de rechtszaal niet de zweem van suggestiviteit op te roepen. Dit alles komt tijdens de interactieve cursus in theorie, korte filmpjes en testjes aan de orde.
 
Deze zesde cursus van ons nieuwe opleidingsinstituut zal plaatsvinden op 16 september 2014 in motel Breukelen. Wij hopen weer op een spetterende opkomst. Voor de prijs hoeft u het uiteraard nooit te laten (€195,= inclusief diner en borrel).
 
Wij kijken uit naar uw komst.
 
Programma 16 september
17.00 – 18.30 uur Lezing deel 1
18.30 – 19.30 uur Walking dinner
19.30 – 21.00 uur Lezing deel 2
21.00 uur Borrel

Cursusdetails:
Locatie: Hotel van der Valk Breukelen (goed bereikbaar per auto en trein, makkelijk parkeren)
Aanvang en einde cursus: 17:00 uur — 21:00 uur
Aantal PO-punten: 3 punten
Kosten: €195 (excl. btw) voor NVSA-leden en €345 (excl. btw.) voor niet leden

Aanmelden:
Klik op onderstaande link om u in te schrijven 
www.nvsa.nl/inschrijven
 
image003

Het bestuur van de NVSA is van mening dat de leden van de NVSA het gros van de verplichte jaarlijkse opleidingspunten op een kwalitatief hoog en praktisch toepasbaar niveau tegen kostprijs moeten kunnen behalen. Om die reden is recent is het NVSA Opleidingsinstituut opgericht (de afdeling opleiding van de NVSA). Het Bestuur van de NSVA lijkt het daarnaast een goed idee om het onderwijs in een vorm te gieten waarmee de cohesie binnen de vereniging en de informele kennisoverdracht gestimuleerd worden. Daarom is besloten om per ingang van 2013 toonaangevende docenten uit te nodigen een cursus te geven over actualiteiten in wetgeving en rechtspraak. Halverwege de cursus wordt een lopend diner geserveerd en na afloop een borrel. De eerste cursussen over geheimhoudersproblematiek en de ZSM-afdoening waren een groot succes.