24 augustus 2015 in Actueel

Nieuwe NVSA cursus: Verweer voeren tegen vordering benadeelde partij

In de serie: Leerzaam, goedkoop, lekker en gezellig een wel heel bijzondere NVSA-actualiteitencursus.

image003

Verweer voeren tegen vordering benadeelde partij

bram jansen

Dhr mr A.C.H. Jansen
advocaat bij Jansen & Van Gaal advocaten
lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA)
lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht

tim bueters

Dhr mr T.J.C. Bueters
advocaat bij Jansen & Van Gaal advocaten
voorzitter Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP)
lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA)

Over de cursus

Het strafrecht biedt steeds meer mogelijkheden aan slachtoffers om hun schade te verhalen. Er valt een duidelijke tendens te bespeuren dat de vorderingen van de benadeelde partij uitgebreider en hoger worden. De strafrechters zijn ook vaker bereid om hogere bedragen toe te wijzen. Voor strafrechtadvocaten is basiskennis van het letselschaderecht onmisbaar geworden. In deze splinternieuwe cursus zullen enkele basisprincipes van het letselschaderecht de revue passeren en vindt er een inhoudelijke bespreking plaats van veelvoorkomende schadeposten. Vanzelfsprekend worden de nodige praktische tips gegeven voor het voeren van verweer tegen een vordering van een benadeelde partij. De cursus wordt verzorgd door ervaren advocaten, gespecialiseerd in de behandeling van letselschadezaken met tevens kennis van het strafproces.

Deze zevende cursus van ons nieuwe opleidingsinstituut zal plaatsvinden op 22 september 2015 in motel Breukelen. Wij hopen weer op een spetterende opkomst.

Voor de prijs hoeft u het uiteraard nooit te laten (als vanouds €195,= inclusief diner en borrel). Wij kijken uit naar uw komst.

Programma 22 september 2015

17.00 – 18.30 uur Lezing deel 1
18.30 – 19.30 uur Walking dinner
19.30 – 21.00 uur Lezing deel 2
21.00 uur Borrel

Locatie

Van der Valk Breukelen (goed bereikbaar per auto en trein, makkelijk parkeren).

Inschrijven

Alleen leden van de NVSA en de NVJSA kunnen inschrijven voor deze cursus. Klik op link om u in te schrijven. www.nvsa.nl/inschrijven

Het bestuur van de NVSA is van mening dat de leden van de NVSA het gros van de verplichte jaarlijkse opleidingspuntenop een kwalitatief hoog en praktisch toepasbaar niveau tegen kostprijs moeten kunnen behalen. Om die reden is recent is het NVSA Opleidingsinstituut opgericht (de afdeling opleiding van de NVSA). HetBestuur van de NSVA lijkt het daarnaast een goed idee om het onderwijs in een vorm te gieten waarmee decohesie binnen de vereniging en de informele kennisoverdracht gestimuleerd worden. Daarom is besloten om per ingang van 2013 toonaangevende docenten uit te nodigen een cursus te geven over actualiteiten in wetgeving en rechtspraak. Halverwege de cursus wordt een lopend diner geserveerd en na afloop een borrel. De eerste cursussen over geheimhoudersproblematiek en de ZSM-afdoening waren een groot succes.