21 oktober 2013 in Actueel

Nieuwe NVSA Cursus, 25 November 2013: “De belangrijkste strafrechtelijke ontwikkelingen van 2013”

In de serie: Leerzaam, goedkoop en gezellig.

image003Een nieuwe NVSA-actualiteitencursus door Professor Mr. Matthias Borgers (hoogleraar VU en raadsheer-plaatsvervanger Hof Amsterdam). Alleen voor leden NVSA, € 195,- voor drie punten, inclusief diner en borrel.

“De belangrijkste strafrechtelijke ontwikkelingen van 2013”

matthias borgersProfessor Mr. Matthias Borgers neemt met u de belangrijkste strafrechtelijke ontwikkelingen van 2013 door. Hij zal spreken over de rechtsstatelijkheid en (internationale) houdbaarheid  van de wetten, wetsvoorstellen en overige ideeën  van het duo Teeven en Opstelten. Daarnaast zullen o.a. aan de orde komen de actuele ervaringen en ontwikkelingen van de wet versterking RC, de toegang tot de processtukken, de discrepantie in de uitleg van artikel 359a Sv door Hoge Raad en lagere rechtspraak, witwassen (o.a. onttrekking van geld na OVAR), voordeelsontneming, rechtmatigheid van bijzondere opsporingsmethoden als stealth-sms en de stand van zaken van het verschoningsrecht.
 
Deze vierde cursus van ons nieuwe opleidingsinstituut zal plaatsvinden op 25 november in motel Breukelen. Wij hopen weer op een spetterende opkomst. Voor de prijs hoeft u het uiteraard weer niet te laten (€195,= inclusief diner en borrel).

Er is uiteraard weer alle ruimte voor interactie. Wij kijken uit naar uw komst!

Programma

17.00 – 18.30 uur Eerste deel actualiteitencursus door Professor Mr. Matthias Borgers
18.30 – 19.30 uur Walking dinner
19.30 – 21.00 uur Tweede deel actualiteitencursus door Professor Mr. Matthias Borgers
21.00 uur Borrel

Locatie

Van der Valk Breukelen (goed bereikbaar per auto en trein, makkelijk parkeren).

Inschrijven

Klik op link om u in te schrijven. www.nvsa.nl/inschrijven


Het bestuur van de NVSA is van mening dat de leden van de NVSA het gros van de verplichte jaarlijkse opleidingspunten op een kwalitatief hoog en praktisch toepasbaar niveau tegen kostprijs moeten kunnen behalen.

Om die reden is recent is het NVSA Opleidingsinstituut opgericht (de afdeling opleiding van de NVSA). Het Bestuur van de NSVA lijkt het daarnaast een goed idee om het onderwijs in een vorm te gieten waarmee de cohesie binnen de vereniging en de informele kennisoverdracht gestimuleerd worden. Daarom is besloten om per ingang van 2013 toonaangevende docenten uit te nodigen een cursus te geven over actualiteiten in wetgeving en rechtspraak. Halverwege de cursus wordt een lopend diner geserveerd en na afloop een borrel. De eerste cursussen over geheimhoudersproblematiek, de ZSM-afdoening en de masterclass van Gerard Spong waren een groot succes. De vierde bijeenkomst zal plaatsvinden op 25 november 2013. Locatie: Van der Valk Breukelen (goed bereikbaar per auto en trein, makkelijk parkeren).