4 februari 2016 in Actueel

Dian Brouwer (48) benoemd tot bijzonder hoogleraar

Persbericht

Utrecht, 1 februari 2016

 

Dian Brouwer (48)benoemd tot bijzonder hoogleraar

Dian Brouwer is per 1 februari 2016 benoemd tot bijzonder hoogleraar verdediging in strafzaken bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht (UM).  

Deze leerstoel is ingesteld door de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA). De benoemingstermijn is 5 jaar.

Dian Brouwer is advocaat en geeft leiding aan de sectie Corporate Criminal Defence binnen advocatenkantoor CMS. Hij verleent bijstand in grote (fiscale) fraude zaken, in (internationale) corruptiezaken en in meerdere zaken met betrekking tot koersmanipulatie en handel met voorwetenschap. Hij wordt al vele jaren in internationale directories (Legal 500, Who’s Who, Best Lawyers) erkend als specialist op het gebied van het witte boorden- en ondernemingsstrafrecht. In de Legal 500 2015 Fraud and White-collar crime staat vermeld:Practice head Dian Brouwer is ‘a superb criminal defence lawyer’.”

Het doel van de leerstoel is om de wetenschappelijke bestudering van de positie van de verdediging in strafzaken – en de positie van de raadsman daarin – te bevorderen. Dat onderzoek omvat een breed terrein. Het strekt zich uit van de praktische problemen waar de verdediging en de raadsman in strafzaken mee geconfronteerd worden, tot de doorwerking in de Nederlandse rechtssfeer van ontwikkelingen in de Europese wetgeving en Europese mensenrechtenjurisprudentie. In het onderwijs wordt de leeropdracht onder meer  tot uitdrukking gebracht in het vak Verdediging en rechtsmiddelen in strafzaken. In dit vak wordt de taak en de rol van de verdediging in het strafproces belicht, wordt aandacht besteed aan de bevoegdheden en privileges van de raadsman in strafzaken en worden de studenten wegwijs gemaakt in de mogelijkheden van de verdachte om beslissingen van de strafrechter voor te leggen aan hogere rechters en de hierbij behorende juridisch-technische problemen en strategische overwegingen.”
Dian Brouwer is in 1993 in Groningen afgestudeerd in de richtingen Strafrecht en Ondernemingsrecht en is eerder als docent en onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen verbonden geweest.

Meer informatie:
Profiel Dian Brouwer

Linkedin Dian Brouwer

CMS