11 januari 2012 in Actueel

Cursus Telecomgegevens in Strafzaken

Op 16 februari 2012 organiseert het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau de cursus telecomgegevens in strafzaken. De cursus is bedoeld voor strafrechtadvocaten en is toegespitst op de huidige praktijk van de rechtspraak en het gebruik van telecom als opsporingsmiddel of als bewijsmateriaal.

Getuige-deskundige ing. Steens is expert op het gebied van mobiele telecommunicatie en geeft advies aan advocaten en rechtbanken. Hij is de afgelopen 20 jaar nauw betrokken geweest bij zowel de architectuur als de bouw van de mobiele netwerken in Nederland.

In het begin van de cursus wordt de GSM en UMTS techniek op een begrijpelijke manier uitgelegd. IMSI, IMEI, cell id en alle andere termen die u tegenkomt in het dossier komen aan de orde. Ook wordt er aandacht besteedt aan buitengewone opsporingsmiddelen zoals de imsi-catcher en de stealth-sms.

In het vervolg van de cursus krijgt u inzicht in de toepasbaarheid en betrouwbaarheid van telecom als bewijsmateriaal. Uit een aantal praktijkvoorbeelden zal blijken dat er in sommige gevallen ongegronde conclusie worden verbonden aan telecomgegevens.

Door de Nederlandse Orde van Advocaten zijn 4 PO-punten toegekend. De kosten (inclusief borrel na afloop) voor de cursus bedragen 295 euro (excl. btw) voor NVSA-leden.

Aanvang cursus:              13:30 uur
Einde cursus:                   18:00 uur

Cursuslocatie:                         Van der Valk ‘s-Hertogenbosch
                                               Bosscheweg 2
                                               5261 AA VughtVoor meer informatie of om u aan te melden klik u op onderstaande link:

http://www.forensischonderzoeksbureau.nl/cursus/19/Telecomgegevens-in-strafzaken.html

Met vriendelijke groet,

Team Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau

Sumatralaan 45
Media Park, Media Gateway B
1217 GP Hilversum

T: 035 8200347
I: www.nfob.nl
E: info@nfob.nl