2 juli 2012 in Actueel

Cursus Medische expertise in de rechtszaal 11 oktober 2012

Op welke wijze is de doodsoorzaak vastgesteld? Is het overlijdenstijdstip accuraat bepaald? Hoe moet een strafrechtadvocaat het sectierapport lezen? En welke opmerkelijke punten geven aanleiding voor een contra-expertise?

In samenwerking met forensisch patholoog van de Goot organiseert het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau de cursus medische expertise in de rechtszaal. De cursus is bedoeld voor strafrechtadvocaten en richt zich op het inzichtelijk maken van medische deskundigenrapportages.

Regelmatig ontstaat er in de rechtszaal discussie over de doodsoorzaak of het tijdstip van overlijden. Is het slachtoffer levend begraven of toch niet? Tijdens deze cursus reiken wij u handvatten aan zodat u weet hoe om te gaan met medische rapporten. U leert wat er in het sectierapport staat en wat het betekend.

Daarnaast worden er een aantal roemruchte praktijkzaken behandeld en daaruit zal blijken waar u als strafrechtadvocaat alert op moet zijn. Kortom een doelgerichte cursus op het snijvlak van de forensische geneeskunde en de strafrechtspleging.

Spreker:
Forensisch patholoog dr. van de Goot, verbonden aan het Centrum voor Forensische Pathologie en voorheen werkzaam als forensisch patholoog bij het Nederlands Forensisch Instituut.

Cursusdetails:
Locatie: Hotel van der Valk Breukelen
Aanvang en einde cursus: 13:30 uur — 18:00 uur
Aantal PO-punten: 4 punten
Kosten: €295 (excl. btw) voor NVSA-leden en €345 (excl. btw.) voor niet leden

Aanmelden:
Voor meer informatie of om u aan te melden klikt u op onderstaande link of stuurt u een email naar info@nfob.nl.

http://www.forensischonderzoeksbureau.nl/cursus/34/Medische-expertise-in-de-rechtzaal.html

Met vriendelijke groet,
Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau

 

image001

in samenwerking met

image002