15 mei 2012 in Actueel

Cursus forensisch DNA-onderzoek voor strafrechtadvocaten 26 juni 2012

Op 26 juni 2012 te Breukelen organiseert het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau de cursus forensisch DNA-onderzoek voor strafrechtadvocaten. Eerdere cursisten beoordeelden deze cursus gemiddeld met een 8,5 en waardeerden met name de praktische bruikbaarheid voor de dagelijkse praktijk.

Inleiding cursus:

Hoe interpreteert u het DNA-deskundigenrapport? Hoe kijkt u naar DNA-sporen als bewijsmateriaal? En wat is de kracht en de zwakte van de DNA-techniek?

Als strafrechtadvocaat wordt u in toenemende mate geconfronteerd met DNA als bewijsmateriaal. Deze ontwikkeling is inherent aan de toenemende gevoeligheid van de onderzoeksmethoden. Tegenwoordig worden DNA-profielen verkregen uit minimale biologische contactsporen.

Echter, de relatie tussen de DNA-sporen en het delict staat regelmatig ter discussie. Om het DNA-proces op een kritische manier te doorgronden is kennis van het DNA-deskundigenrapport vereist. Wat staat er beschreven in het rapport? Om welke aanvullende informatie (DNA-piekprofielen) kunt u vragen? Hoe moet u deze informatie analyseren? En waar liggen uw kansen?

Kort gezegd, de sprekers ing. J.R. ten Hove en Dr. Ir. Rauch behandelen het DNA-deskundigenrapport vanuit de invalshoek van de verdediging. In het laatste deel van de cursus wordt aandacht besteedt aan de actualiteit en nieuwe toepassingen, zoals DNA-verwantschapsonderzoek en onderzoek naar uiterlijke kenmerken.

Aanvang cursus: 13:30 uur
Einde cursus: 18:00 uur

Kosten: 295 euro voor NVSA-leden
Aantal punten: 4 PO
Locatie: Hotel van der Valk Breukelen (direct aan de A2 en het station)
Sprekers: Dr. Ir. Rauch en Ing. J.R. ten Hove

Voor meer informatie of om u aan te melden klikt u op onderstaande link of stuurt u een email naar info@nfob.nl“>info@nfob.nl :

http://www.forensischonderzoeksbureau.nl/cursus/24/Forensisch-DNA-onderzoek-.html

Met vriendelijke groet,

Team Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau