20 februari 2012 in Actueel

Cursus Forensisch DNA-onderzoek voor strafrechtadvocaten 12 april 2012

Het forensisch DNA-onderzoek is de afgelopen jaren een steeds grotere rol gaan spelen in de opsporing en vervolging. Doordat er maar minimaal sporenmateriaal nodig is om een DNA-profiel te vervaardigen, maken DNA-sporen in veel strafzaken onderdeel uit van de bewijsvoering. De vraag of sporen gerelateerd kunnen worden aan het delict staat daarom vaak ter discussie.

Tijdens de cursus die het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau organiseert op 12 april 2012 te Breukelen belichten de sprekers het DNA-onderzoek vanuit de invalshoek van de strafrechtadvocaat. Door de Nederlandse Orde van Advocaten zijn 4 PO-punten toegekend. De kosten voor de cursus bedragen 295 euro.

Naast theoretische onderwijzing, leggen zij in casussen de onzekere kant van het DNA-onderzoek bloot. Ook wordt er aandacht besteedt aan de actualiteit en nieuwe toepassingen als verwantschapsonderzoek en familial DNA searching.

Doel van de cursus is om kennis op te doen die toegepast kan worden bij het kritisch bekijken van DNA-onderzoeken in strafzaken. Met de opgedane kennis bent u instaat om fouten te detecteren en om doelgerichte vragen te stellen over de betrouwbaarheid en toepasbaarheid van DNA-sporen als bewijsmateriaal.

Sprekers: Dr. Ir. Rauch en Ing. J.R. ten Hove
Aanvang cursus: 13:30 uur
Einde cursus: 18:00 uur

Cursuslocatie:
Van der Valk Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK Breukelen

(De cursuslocatie ligt direct aan de A2 en bevindt zich op steenworp afstand van station Breukelen. U kunt op het terrein van van der Valk gratis parkeren).

Voor meer informatie of om u aan te melden klik u op onderstaande link:

http://www.forensischonderzoeksbureau.nl/cursus/23/Forensisch-DNA-onderzoek-.html