15 oktober 2012 in Actueel

Cursus CSI actualiteiten en ontwikkelingen in strafzaken 14 november 2012

Nieuwe technologieën, wetswijzigingen, discutabele forensische methoden. Het forensisch onderzoek ontwikkelt zich met onverminderde snelheid voort binnen de strafrechtpraktijk. Vanuit deze invalshoek wordt in samenwerking met prof. mr. dr. Knoops op14 november 2012 de cursus CSI actualiteiten en ontwikkelingen in strafzaken georganiseerd. 

Aan de hand van actuele strafzaken, jurisprudentie en nieuwe ontwikkelingen krijgt u kennis en expertise aangereikt. Begrippen als bewijskracht en bewijswaarde worden uiteengezet en de transformatie van DNA-bewijs als identificatietechniek naar een opsporingstechniek wordt behandeld.

In het laatste deel van de cursus wordt ingegaan op de vraagstelling en interpretatie van forensische rapportages, alsmede het aanvechten van het deskundigenrapport en de mogelijkheden tot contra-expertise van de verdediging.

Doel van de cursus is dat u volledig op de hoogte raakt van de actualiteiten en de ontwikkelingen op forensisch gebied en dat u aanvullende expertise heeft opgedaan ten behoeve van een optimaal verdedigingsproces.

Spreker:
Prof. mr. dr. G.G.J. Knoops, hoogleraar internationaal strafrecht, Universiteit Utrecht, advocaat Knoops’ advocaten (onderdeel van het innoncence project)

Cursusdetails:
Locatie: Hotel van der Valk Breukelen
Aanvang en einde cursus: 13:30 uur — 18:00 uur
Aantal PO-punten: 4 punten
Kosten: €295 (excl. btw) voor NVSA-leden en €345 (excl. btw.) voor niet leden

Aanmelden:
Voor meer informatie of om u aan te melden klikt u op onderstaande link of stuurt u een email naar info@nfob.nl.

www.forensischonderzoeksbureau.nl/cursus/30/CSI-actualiteiten-en-ontwikkelingen-in-strafzaken.html

Met vriendelijke groet,
Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau

 

image001

in samenwerking met

image002