10 april 2012 in Actueel

Cursus Aanpak grootschalige recherchezaken 15 mei 2012

Zijn ontlastende bewijzen buitengesloten? Heeft de opsporing gehandeld volgens de normen? Welke verhoormethoden heeft de politie gehanteerd?
 
Op 15 mei 2012 organiseert het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau in samenwerking met twee voormalig recherchecoà¶rdinatoren van de politie de cursus aanpak grootschalige recherchezaken. De cursus is specifiek bedoeld voor strafrechtadvocaten en is toegespitst op de huidige praktijk van grootschalig rechercheoptreden bij ernstige misdrijven.
 
De sprekers, J. Paalman en C. de Roy van Zuydewijn, hebben jarenlang deel uitgemaakt van het recherchebijstandsteam (RBT) van de politie, het tegenwoordige Team Grootschalig Optreden (TGO). 
 
Als voormalig recherchecoà¶rdinatoren weten zij als geen ander hoe complexe dossiers worden opgebouwd, waar gestuurd kan worden in verhoren, hoe bewijzen sterker gemaakt kunnen worden, welke zaken niet in het dossier komen en hoe ontlastend bewijs in het dossier wordt weggezet. Kortom, ze kennen de ins en outs van grootschalige rechercheonderzoeken en reiken u tips en trucs aan voor uw dagelijkse praktijk.
 
Door de Nederlandse Orde van Advocaten zijn 4 PO-punten toegekend. De kosten van de cursus bedragen 295 euro (excl. btw). Let op: het maximale deelnemers aantal is 20 personen.
 
Aanvang cursus: 13:30 uur 
Einde cursus: 18:00 uur
 
Cursuslocatie: 
Hotel van der Valk Breukelen
Stationsweg 91 
3621 LK Breukelen
 
Voor meer informatie of om u aan te melden klikt u op onderstaande link of stuurt u een email naar info@nfob.nl. 
 
http://www.forensischonderzoeksbureau.nl/cursus/21/Aanpak-grootschalige-recherchezaken.html
Met vriendelijke groet,
 
Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau
 
Sumatralaan 45
Media Park, Media Gateway B
1217 GP Hilversum
Telefoon: 035 8200347
Email: info@nfob.nl