28 november 2014 in Actueel

Advocatenblad Live! 22 januari 2015

Hoe vinden advocatenkantoren zichzelf opnieuw uit om te overleven? Hoe krijgt u mensen mee bij innovatie? Wat zijn de laatste ontwikkelingen op verschillende rechtsgebieden? Dit en meer krijgen aanwezigen te horen tijdens Advocatenblad Live! op 22 januari 2015 in De Fabrique in Utrecht.

Keynotespreker Rob Wijnberg, publicist, filosoof en oprichter van het crowdfunded journalistieke forum De Correspondent vertelt hoe advocaten het web kunnen inzetten om zichzelf te vernieuwen en te verbeteren.

Dagvoorzitter Roxanne van Iperen vraagt drie advocaten naar ‘de zaak die hun carrià¨re bepaalde’. Mr. Sander de Lang (SAP Advocaten) vertelt over het bijstaan van slachtoffers van de Tripoliramp. Mr. Marielle van Essen (Korver & Van Essen advocaten) spreekt over de verdediging van de waxinelichthoudergooier. Mr. Bart Stapert (Stapertlaw) vertelt over zijn ervaringen als advocaat van ter dood veroordeelden in de Verenigde Staten. 

Daarbij kunnen deelnemers tijdens verschillende masterclasses hun kennisop gebied van strafrecht, arbeidsrecht, burgerlijk procesrecht, insolentierecht, bestuursrecht of civiele aansprakelijkheid laten opfrissen. Ook kunnen deelnemers zich laten bijpraten over het vernieuwde toezicht, innoveren, kennis delen of opleiden. Daarbijkunnen aanwezigen hun stem uitbrengen op één van de drie genomineerden voor de titel ‘Meest gewaardeerde advocaat van 2014’. Tijdens de afsluitende borrel wordt de winnaar bekend gemaakt.

Datum: 22 januari 2015.
Tijd: 10.30 — 17.45 (met aansluitende borrel).
Plaats: De Frabrique, Westkanaaldijk 7, Utrecht.
Kosten: 199 euro excl. btw p.p. Bij drie advocaten of meer ontvangt u 20 procent korting.
Punten: 4 PO NOvA.

Klik hier http://www.advocatenbladlive.nl/site/home.html voor meer informatie en aanmelding.