5 september 2018 in Algemeen

Laatste nieuws over verplicht gebruik Telio-app

Naar aanleiding van het door de NVSA en de NVJSA gisteren aangekondigde kort geding in verband met het verplichte gebruik van de Telio-app voor het maken van afspraken in PI’s heeft overleg plaatsgevonden tussen de NVSA , NVJSA, NOvA en DJI.

DJI heeft tijdens dit overleg het standpunt ingenomen dat het gebruik van de Telio-app niet verplicht gesteld kan worden en dat aan de PI’s aangezegd zou worden dat met onmiddellijke ingang weer een reguliere mogelijkheid geboden moet worden om afspraken met cliënten te maken en om terugbelverzoeken te doen. Enkele uren later werden wij onaangenaam verrast door de mededeling van een kennelijk door DJI ingeschakelde advocaat dat men voorlopig terugkomt op dit standpunt en dat begin volgende week een inhoudelijke reactie volgt.

Gelet op het belang van de kwestie en de dringendheid ervan vinden de NVSA en de NVJSA verder uitstel niet acceptabel. Ook het feit dat men binnen een dag kennelijk terugkomt op een klip en klaar ingenomen standpunt heeft ons (meer dan) verbaasd.

Als er woensdag geen substantiële positieve ontwikkelingen voordoen zullen nadere stappen worden ondernomen.