Cursus

Wat is de beste proceshouding? (14 november 2023)

Terug naar het overzicht

Een cursus waarin Willem Jan Ausma ingaat op de vraag wat het belang van de verdachte is en de rol van de verdediging bij het bepalen van de processtrategie. Wanneer is het wijs om te zwijgen en welke zaken vergen een uitleg van de verdachte? Wat is invloed daarvan op de strafmaat? Ook het maken van Procesafspraken, Mediation en andere afdoeningen komen ter sprake. Dit alles uiteraard voorzien van actuele uitspraken en ontwikkelingen van de rechtspleging.

Docent


Willem Jan Ausma 
heeft de afgelopen 30 jaar vele verdachten bijgestaan in allerhande strafzaken. Van aanvang af was het doel veelal om de verdachte ‘ermee weg te laten komen’, maar gaandeweg trad hier verandering in op. De enorme toename van opsporingsmethoden, het niet sanctioneren van, met de goede procesorde strijdige handelingen, het dichttimmeren van de mazen in de wet, vergt een andere proceshouding in de meeste zaken. Hierover schreef hij het boek “Wat is Waarheid”.

Aan de cursus zijn 3 PO punten toegekend.

Aanmelden 
De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld dus adviseren we je om je zo spoedig mogelijk op te geven voor deze cursus. Voor de prijs hoef je het uiteraard ook dit keer niet te laten (€ 149,- inclusief diner).
Alleen leden van de NVSA en NVJSA kunnen zich inschrijven voor deze cursus.
Eventuele dieetrestricties kunnen gemeld worden in het aanmeldformulier bij opmerkingen.

Programma 
17:00 – 18:30 uur deel 1
18:30 – 19:30 uur diner
19:30 – 21:00 uur deel 2 (met evt. uitloop tot 21:15)

Wij kijken uit naar je komst!

Het bestuur van de NVSA is van mening dat de leden van de NVSA en de NVJSA het gros van de verplichte jaarlijkse opleidingspunten op een kwalitatief hoog en praktisch toepasbaar niveau tegen kostprijs moeten kunnen behalen. Om die reden is het NVSA Opleidingsinstituut opgericht (de afdeling opleiding van de NVSA). Het Bestuur van de NSVA lijkt het daarnaast een goed idee om het onderwijs in een vorm te gieten waarmee de cohesie binnen de vereniging en de informele kennisoverdracht gestimuleerd worden. Daarom is besloten om per ingang van 2013 toonaangevende docenten uit te nodigen een cursus te geven over actualiteiten in wetgeving en rechtspraak.