Cursus

De Buruma’s praten u op de valreep nog even bij…

Terug naar het overzicht

Tegen het einde van het jaar nemen Ybo Buruma, raadsheer bij de Hoge Raad en Tamara Buruma, advocaat bij Prakken d’Oliveira, met u de belangrijkste jurisprudentie van 2020 door. Naast een handzaam overzicht zullen zij enkele arresten specifiek bespreken uit het perspectief van de advocatuur versus de visie van de Hoge Raad.

  • Heeft de Hoge Raad voldoende oog voor de praktische kant van procederen?
  • Vraagt de Hoge Raad teveel van de verdediging?
  • Leest de advocatuur de uitspraken wel goed?
  • Hoe corona-proof is de jurisprudentie? 

Datum:           Donderdag 10 december 2020

Tijd:                17:30 – 21:30 uur
Locatie:          Van der Valk Breukelen (goed bereikbaar per auto en trein; makkelijk parkeren).
Punten:         Aan de cursus zijn 3 PO punten toegekend.

Docenten
Ybo Buruma is sinds 2011 raadsheer bij de Hoge Raad. Daarvoor was hij ruim vijftien jaar hoogleraar strafrecht in Nijmegen
Tamara Buruma is sinds 2010 strafrechtadvocaat bij Prakken d’Oliveira Human Rights Lawyers. Zij is gespecialiseerd in terrorismezaken en internationaal strafrecht. Tevens treedt zij op als cassatieadvocaat.

Halverwege de cursus wordt een maaltijd geserveerd.

Alleen leden van de NVSA kunnen zich inschrijven voor deze cursus.

 

Het bestuur van de NVSA is van mening dat de leden van de NVSA het gros van de verplichte jaarlijkse opleidingspunten op een kwalitatief hoog en praktisch toepasbaar niveau tegen kostprijs moeten kunnen behalen.
Om die reden is het NVSA Opleidingsinstituut opgericht (de afdeling opleiding van de NVSA).
Het Bestuur van de NSVA lijkt het daarnaast een goed idee om het onderwijs in een vorm te gieten waarmee de cohesie binnen de vereniging en de informele kennisoverdracht gestimuleerd worden. Daarom is besloten om per ingang van 2013 toonaangevende docenten uit te nodigen een cursus te geven over actualiteiten in wetgeving en rechtspraak.