Cursus

-GEANNULEERD – De Buruma’s praten u ook dit jaar op de valreep nog even bij…

Terug naar het overzicht
Helaas kan door de aanscherping van de COVID-maatregelen van vrijdag 12 november , de cursus ‘De Buruma’s praten u op de valreep nog even bij’ van maandag 24 november helaas geen doorgang vinden. 
Wij betreuren dit natuurlijk ten zeerste en houden jullie op de hoogte van een nieuwe datum (in 2022).
 

Ook dit jaar nemen Ybo Buruma, raadsheer bij de Hoge Raad en Tamara Buruma, advocaat bij Prakken d’Oliveira, aan het einde van het jaar, met u de belangrijkste jurisprudentie van het afgelopen jaar door. Naast een handzaam overzicht zullen zij enkele arresten specifiek bespreken uit het perspectief van de advocatuur versus de visie van de Hoge Raad.
Bijvoorbeeld:Wat vindt de Hoge Raad van Europese Rechtspraak?

Datum:           Woensdag 24 november 2021
Tijd:                18:00 – 22:00 uur
Locatie:          Van der Valk Breukelen (goed bereikbaar per auto en trein; makkelijk parkeren).
Punten:         Aan de cursus zijn 3 PO punten toegekend.

Docenten
Ybo Buruma is sinds 2011 raadsheer bij de Hoge Raad. Daarvoor was hij ruim vijftien jaar hoogleraar strafrecht in Nijmegen
Tamara Buruma is sinds 2010 strafrechtadvocaat bij Prakken d’Oliveira Human Rights Lawyers. Zij is gespecialiseerd in terrorismezaken en internationaal strafrecht. Tevens treedt zij op als cassatieadvocaat.

Aanmelden 
De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld dus adviseren we je om je zo spoedig mogelijk op te geven. 
Voor de prijs hoef je het uiteraard ook dit keer niet te laten (€ 149,= incl. diner).
Halverwege de cursus wordt er een buffet-diner aangeboden in het aangrenzende restaurant. Dit keer is het een Aziatisch buffet.
Alleen leden van de NVSA en NVJSA kunnen zich inschrijven voor deze cursus. 

 

Graag wijs ik u verder nog op de toegangs-regels van Van der Valk:
Toegang met geldige QR code
Tijdens de laatste persconferentie is de verwachting uitgesproken dat de 1,5 meter maatregel vanaf 20 september komt te vervallen mits alle aanwezigen bij een bijeenkomst als deze, een geldige QR code kunnen tonen bij de ingang. 
Dit wil zeggen dat er bij de ingang van het hotel aan alle gasten om een geldige QR code en een geldig ID bewijs wordt gevraagd, waarmee u kunt aantonen dat u gevaccineerd, genezen, of negatief getest bent. Eenmaal binnen vervalt de 1,5 meter regel en treft u uitsluitend gasten met een geldige QR-code. 

Testen Voor Toegang
Indien u nog niet voorzien bent van een QR code in de Corona check app, kunt u een testafspraak maken via www.testenvoortoegang.org waarbij u de testlocatie op de parkeerplaats bij Van der Valk Breukelen (Stationsweg 91, Breukelen) kunt selecteren. U kunt de afspraak voorafgaand aan de bijeenkomst inplannen en u krijgt binnen 15 minuten de uitslag/QR code welke u bij de ingang van het hotel kunt laten scannen. 


Het bestuur van de NVSA is van mening dat de leden van de NVSA het gros van de verplichte jaarlijkse opleidingspunten op een kwalitatief hoog en praktisch toepasbaar niveau tegen kostprijs moeten kunnen behalen.

Om die reden is het NVSA Opleidingsinstituut opgericht (de afdeling opleiding van de NVSA).
Het Bestuur van de NSVA lijkt het daarnaast een goed idee om het onderwijs in een vorm te gieten waarmee de cohesie binnen de vereniging en de informele kennisoverdracht gestimuleerd worden. Daarom is besloten om per ingang van 2013 toonaangevende docenten uit te nodigen een cursus te geven over actualiteiten in wetgeving en rechtspraak.