Cursus

Advocaat van een kroongetuige: een bijzonder rol

Terug naar het overzicht

Wat is de rol van de advocaat bij de totstandkoming van een overeenkomst tussen een kroongetuige en het OM? Welke dilemma’s, praktische problemen, maar ook kansen liggen er in het verlenen van bijstand aan de kroongetuige, voor en na het sluiten van de overeenkomst? Wij bespreken zowel de theorie als de praktijk. Welke verwachtingen mogen de officier van justitie en de advocaat van elkaar hebben? Wat zijn de actuele ontwikkelingen? 

De cursus wordt verzorgd door twee gespecialiseerde officieren van justitie.

Zoals altijd is er gelegenheid tot het stellen van vragen tijdens de cursus.
Mochten er echter nu al specifieke vragen zijn, zouden de docenten deze graag van te voren ontvangen. Deze kunnen per mail naar info@nvsa.nl gestuurd worden.

Aan de cursus zijn 3 PO punten toegekend.

De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld dus adviseren we om je zo spoedig mogelijk op te geven voor deze cursus. Voor de prijs hoef je het uiteraard ook dit keer niet te laten (€ 149,= incl. diner). Halverwege de cursus wordt het diner aangeboden in het aangrenzende restaurant. Alleen leden van de NVSA en NVJSA kunnen zich inschrijven voor deze cursus. 

Programma 
18:00 – 19:15  deel 1
19:15 – 20:45  diner
20:45 – 22:15  deel 2 (met evt. uitloop tot max. 22:30)

Wij kijken uit naar je komst!

Het bestuur van de NVSA is van mening dat de leden van de NVSA en de NVJSA het gros van de verplichte jaarlijkse opleidingspunten op een kwalitatief hoog en praktisch toepasbaar niveau tegen kostprijs moeten kunnen behalen. Om die reden is het NVSA Opleidingsinstituut opgericht (de afdeling opleiding van de NVSA). Het Bestuur van de NSVA lijkt het daarnaast een goed idee om het onderwijs in een vorm te gieten waarmee de cohesie binnen de vereniging en de informele kennisoverdracht gestimuleerd worden. Daarom is besloten om per ingang van 2013 toonaangevende docenten uit te nodigen een cursus te geven over actualiteiten in wetgeving en rechtspraak.