Cursus

‘Code Blauw’ door Klaas Wilting (17 juni 2024)

Terug naar het overzicht

We hebben voormalig woordvoerder van de Politie Amsterdam, Klaas Wilting, bereid gevonden om ons op maandag 17 juni 2024 mee te nemen op een reis door zijn turbulente en roerige jaren als zowel agent maar natuurlijk ook als politiewoordvoerder. 

Tijdens de lezing deelt hij zijn ervaringen in de opkomst van softdrugs, heroïne, XTC en cocaïne. Ook werpt hij zijn licht op de Heinekenontvoering, diverse liquidaties, de perikelen rondom Yab Yum, de brand in de iconische seks -en goktent Casa Rosso, de Satanskerk, de Bijlmerramp en andere gebeurtenissen. 

Het geheel wordt verrijkt met prachtige filmbeelden uit Klaas’ tijd als politieman en woordvoerder, evenals recente beelden die de sfeer van het hedendaagse Amsterdam weerspiegelen. Klaas belooft ons een avond vol spannende, mooie en soms verdrietige momenten. 

Tijdens en na de presentatie is Klaas graag bereid om onze vragen te beantwoorden. Omdat wij het van groot belang vinden dat wij inzicht hebben in en begrip hebben voor elkaars positie en werkwijze in de strafrechtketen én Klaas beloofd heeft geen blad voor zijn mond te nemen, biedt deze avond unieke kansen!

Bij de cursusprijs is inbegrepen zijn (gesigneerde) boek ‘De roerige jaren van een politiewoordvoerder’. Na afloop is ook zijn andere boek, ‘Gevaar loert overal’ te koop. 

***

Datum:           Maandag 17 juni 2024
Tijd:                18:00 – 22:00 (uitloop 22:15)
Locatie:          Van der Valk Breukelen (goed bereikbaar per auto en trein; makkelijk parkeren).
Punten:  Aan de cursus zijn 3 PO punten toegekend.

Programma
18:00 – 19:30 deel I
19:30 – 20:30 diner
20:30 – 22:00 deel II inclusief vragenronde
Na afloop nodigen we je uit voor een borrel en is er gelegenheid tot het laten signeren van boeken.

Aanmelden
De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld dus adviseren we om je zo spoedig mogelijk op te geven voor deze cursus. Voor de prijs hoef je het uiteraard ook dit keer niet te laten (€ 149,= incl. 2 gangen diner én Klaas Wiltings boek!). 

Halverwege de cursus wordt er een diner aangeboden in het aangrenzende restaurant. 
Alleen leden van de NVSA en NVJSA kunnen zich inschrijven voor deze cursus. 

 

Het bestuur van de NVSA is van mening dat de leden van de NVSA en de NVJSA het gros van de verplichte jaarlijkse opleidingspunten op een kwalitatief hoog en praktisch toepasbaar niveau tegen kostprijs moeten kunnen behalen. Om die reden is het NVSA Opleidingsinstituut opgericht (de afdeling opleiding van de NVSA). Het Bestuur van de NSVA lijkt het daarnaast een goed idee om het onderwijs in een vorm te gieten waarmee de cohesie binnen de vereniging en de informele kennisoverdracht gestimuleerd worden. Daarom is besloten om per ingang van 2013 toonaangevende docenten uit te nodigen een cursus te geven over actualiteiten in wetgeving en rechtspraak.