16 mei 2024 in Algemeen

Weerbaarheidstraining voor advocaten met gedetineerde cliënten

De helft van de advocaten krijgt te maken met druk en dreiging, zo blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Strafrechtadvocaten die cliënten bijstaan in (verzwaarde) detentie kunnen naast druk en dreiging ook te maken krijgen met ander manipulatief gedrag. Op die manier proberen cliënten in contact te komen met de buitenwereld.

Om nog beter voorbereid te zijn op deze praktijkomstandigheden heeft de NOvA een speciale weerbaarheidstraining ontwikkeld voor strafrechtadvocaten. In de weerbaarheidstraining voor advocaten met gedetineerde cliënten wordt aandacht besteed aan omgaan met druk en de mogelijke invloeden op het prestatievermogen van de advocaat. Zo gaan de trainers onder andere in op het fenomeen tigerkidnapping: met informatie (eventueel over een familielid) de advocaat figuurlijk gijzelen om mee te werken aan iets dat gunstig is voor de cliënt.

Daarnaast wordt in de training aandacht besteed aan impactvolle gebeurtenissen tijdens het werk en de verwerking hiervan.

De eerstvolgende weerbaarheidstraining voor advocaten met gedetineerde cliënten is op dinsdag 10 september 2024 in Breukelen
Inschrijven kan via deze link.

De deelname voor de training is kosteloos. De organisatie maakt echter wel kosten. Wij hopen op uw sportieve verantwoordelijkheid door zich zo spoedig mogelijk af te melden mocht dit van toepassing zijn.

Locatie en dagindeling
U wordt op deze dag vanaf 9.30 uur verwacht bij Van der Valk Breukelen, Stationsweg 91, 3621 LK  Breukelen. Er is parkeergelegenheid op het terrein aanwezig.
De training start om 10.00 uur en zal omstreeks 16.00 uur eindigen. De lunch wordt verzorgd.