Cursus

De Buruma’s praten u op de valreep nog even bij…

Terug naar het overzicht

Ook dit jaar nemen Ybo Buruma, raadsheer bij de Hoge Raad en Tamara Buruma, advocaat bij Prakken d’Oliveira, aan het einde van het jaar, met u de belangrijkste jurisprudentie van het afgelopen jaar door. Naast een handzaam overzicht zullen zij enkele arresten specifiek bespreken uit het perspectief van de advocatuur versus de visie van de Hoge Raad. 
Onderwerpen die aan bod zullen komen: (toch weer) opsporing, verschoningsrecht, procesafspraken, strafoplegging, shockschade. Ook zullen zij de pilot prejudiciële vragen aan de Hoge Raad bespreken.

Docenten
Ybo Buruma is sinds 2011 raadsheer bij de Hoge Raad. Daarvoor was hij ruim vijftien jaar hoogleraar strafrecht in Nijmegen
Tamara Buruma is sinds 2010 strafrechtadvocaat bij Prakken d’Oliveira Human Rights Lawyers. Zij is gespecialiseerd in terrorismezaken en internationaal strafrecht. Tevens treedt zij op als cassatieadvocaat.

Aanmelden 
De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld dus adviseren we om je zo spoedig mogelijk op te geven voor deze cursus. Voor de prijs hoef je het uiteraard ook dit keer niet te laten (€ 149,- incl. diner).
Halverwege de cursus wordt er een diner aangeboden in het aangrenzende restaurant.
Alleen leden van de NVSA en NVJSA kunnen zich inschrijven voor deze cursus. 

Wij kijken uit naar je komst.

Het bestuur van de NVSA is van mening dat de leden van de NVSA het gros van de verplichte jaarlijkse opleidingspunten op een kwalitatief hoog en praktisch toepasbaar niveau tegen kostprijs moeten kunnen behalen.

Om die reden is het NVSA Opleidingsinstituut opgericht (de afdeling opleiding van de NVSA).
Het Bestuur van de NSVA lijkt het daarnaast een goed idee om het onderwijs in een vorm te gieten waarmee de cohesie binnen de vereniging en de informele kennisoverdracht gestimuleerd worden. Daarom is besloten om per ingang van 2013 toonaangevende docenten uit te nodigen een cursus te geven over actualiteiten in wetgeving en rechtspraak.

Uw gegevens worden verwerkt zoals omschreven in ons privacy statement welke wij u graag op verzoek toezenden.