Cursus

BETEKENINGSPERIKELEN IN STRAFZAKEN. 20-12-2017

Terug naar het overzicht

In de serie: Leerzaam, goedkoop, lekker en gezellig een nieuwe NVSA-actualiteitencursus.

BETEKENINGSPERIKELEN IN STRAFZAKEN. 3 PO punten juridisch
Betekeningsperikelen in strafzaken: Voor het pleiten de zaal uit

Steeds vaker worden strafzaken in afwezigheid van de verdachte afgedaan, terwijl dat soms niet terecht is. Want wat als de dagvaarding aan uw cliënt is België verzonden, maar niet aangetekend is verstuurd? En wat dient er te gebeuren als een dagvaarding of oproeping niet (tijdig) is vertaald terwijl uw cliënt geen Nederlands begrijpt? En wat is het gevolg voor de (geschorste) voorlopige hechtenis als de dagvaarding nietig is? Het komt vaak aan op uw parate kennis om hierop te reageren, omdat u de betekeningsstukken meestal op zitting voor het eerst ziet. Daarbij komt dat het aan de wel aanwezige advocaat is hierop een verweer te voeren; alleen dan moet de rechtbank de betekening onderzoeken. De ervaring leert bovendien, dat ook rechters en officieren van justitie regelmatig onvoldoende bekend zijn met de betekeningsvereisten. Deze cursus voorziet u van die kennis. In één avond praten mrs. Soeteman en Canatan u helemaal bij op het gebied van betekening, Nederlandse en verdragsrechtelijke eisen en de relevante jurisprudentie. U loopt de cursus uit met een overzicht dat gemaakt is om direct op de zitting te gebruiken.
Docenten:

Mr. Jeroen Soeteman Mr. Kerem Canatan

Deze curus van ons opleidingsinstituut zal plaatsvinden op 20 december 2017 in motel Breukelen. Wij verwachten een erg grote opkomst, dus adviseren wij u om u zo spoedig mogelijk op te geven.
Voor de prijs hoeft u het uiteraard nooit te laten (€225,= inclusief diner en borrel).

Wij kijken uit naar uw komst.

Programma 20 december 17.00 – 21.00 uur

Deel 1: Raadsman en betekening
Deel 2: Op welk adres moet worden betekend
Diner
Deel 3: Termijnen, cassatie en afschrift raadsman
Deel 4: Betekening aan buitenland(ers) en voorlopige hechtenis

Het bestuur van de NVSA is van mening dat de leden van de NVSA het gros van de verplichte jaarlijkse opleidingspunten
op een kwalitatief hoog en praktisch toepasbaar niveau tegen kostprijs moeten kunnen behalen.
Om die reden is het NVSA Opleidingsinstituut opgericht (de afdeling opleiding van de NVSA). Het Bestuur van de NSVA lijkt het daarnaast een goed idee om het onderwijs in een vorm te gieten waarmee de cohesie binnen de vereniging en de informele kennisoverdracht gestimuleerd worden. Daarom is besloten om per ingang van 2013 toonaangevende docenten uit te nodigen een cursus te geven over actualiteiten in wetgeving en rechtspraak. Halverwege de cursus wordt een lopend diner geserveerd en na afloop een borrel.
Van der Valk Breukelen is goed bereikbaar per auto en trein, makkelijk parkeren.

De cursus is alleen voor leden van de NVSA en de NVJSA

Klik op onderstaande link om u in te schrijven

Inschrijven